Nordisk representant vid finalbordet i evenemang # 11

Nordisk representant vid finalbordet i evenemang # 11 0001

Jan Olav Sjavik, också känd under nicket "The Balrog" tog nyligen hem en sjätte plats i evenemang # 11, $1 500 Limit Texas Hold em turnering. Detta var fjärde gången denna norrman lyckats ta sig till ett Limit Hold em finalbord, i WSOP sammanhang sedan 2001. Han har även en finalbords placering i ett No Limit evenemang sidan tidigare. Som allra bäst har denna norrman lyckats placera sig på en andra plats i 2003 års $ 3 000 Limit Hold em WSOP evenemang.

Men dessa WSOP placeringar är enbart ett av fåtal respekterade placeringar i hans CV. TheBalrog vann bland annat 2001 års European Poker Championships, ett £ 2000 No Limit evenemang. Nu i senare dagar vann han även $1 500 "Fourth Anual Five Diamond World Poker Classic" på Bellagio i Las Vegas, en vinst som gav honom hela 194 635 dollar i prispengar.

Här nedan är en resumé över norrmannens spel i evenemang # 11.

Dag1 – evenemang #11 - WSOP 2006

Dag 1 startade oerhört bra för Sjavik. Redan under de två första nivåerna så tripplade norrmannen sina marker och detta händer inte allt för ofta i Limit Hold Em. Resten av dag ett var en berg och dalbana, från att ha varit i absoluta toppen till att falla långt ner i listan. Men i slutet av dagen så hade åter igen arbetat sig upp till en topp 10 placering inför andra dagens spel.

Dag 2:

Dag 2 skulle visa sig bli likvärdig med dag ett, en resa som skulle gå upp och ner. Han startade dagen med över det genomsnittliga antalet marker och hans markerskörd utökades allt eftersom dagen gick. Men ett flertal tappande händer kostade honom dyrt och efter att ha råkat ut för en riktig bad beat så såg det tungt ut för honom. Han satt med Q-Q på handen och motspelaren hade K-10. Floppen kom A-Q-6, alla tre i hjärter. Igen av spelarna hade någon hjärter på handen men med den farliga floppen så vågade inte norrmannen ställa sin motståndare all in. När turn och river hade fallit så låg det nu fyra hjärter på bordet, ingen av spelarna hade färg men norrmannens motståndare hade, med hjälp av en knekt på river, lyckats träffa sin spruckna stege och därmed var norrmannens bad beat ett faktum. Men genom hårt arbete och envishet lyckades ändå Sjaavik spela igenom resterande delen av dagen och därmed säkerställa en plats vid finalbordet.

Dag 3 – Finalbordet

Sjavik fick starta finaldagen som "smallstack". De som lyckats ta sig till detta finalbord, förutom Sjavik var följande spelare:

Plats 1: Polis detektiv från New York David Calla, 147K

Plats 2: Nykomling till WSOP Thanh Nguyen, 72K

Plats 3: Från Stillwater, Bob Bartmann, 64K

Plats 4: Norges representant Jan Sjavik, short stacked med 37K

Plats 5: Bellagio spelare Bob Chalmers, 175K

Plats 6: Doug Saab, 150K

Plats 7: Chip ledare Graham Duke, 184K

Plats 8: Sin City's Tam Ho, 149K

Plats 9: "The Golden Fish" Warren Wooldridge, 74K

Detta finalbord var verkligen internationellt. Här kunde vi se 2 spelare från Kanada, en från England, en från Norge och resterande spelare från USA.

Med bara 37 000 marker så hade Sjavik en svår uppgift framför sig och dagen startade inge vidare. Med mörkar på 3/6000 så minskade hans "stack" sakta med säkert. Men när han var nere på 14 000 så kom vändningen. Han började träffa kort och lyckades arbeta upp sig till omkring 100 000. Som mest hade han 120 000 marker. Efter första pausen så såg det ut som norrmannens tur skulle hålla i sig i och med elimineringen av dåvarande shortstack vid bordet, Bob Bartmann. Bob satt som lilla mörken och ställde in sida sista 8000 marker som i sin tur Jan, som satt på stora mörken, syndade. Bob visar upp Q-2 och Jan 8-4. Floppen visar A-7-5, till ingen nytta för någon av spelarna. Turn visar ytterligare en 5:a och Bob var fortfarande i ledning med sin dam. Med när river läggs upp och en 8 kommer på bordet, vilket gav Jan 2 par, så var det över för Bobs del, som fick lämna finalbordet på 8:e plats.

Bara minuterna senare så var det Graham Dukes tur att lämna finalbordet. Graham var den spelare som hade inlett spelet vid finalbordet som chip ledare. Men han fick nöja sig med en hedrande 7:e plats.

Det såg ut att gå Jans väg i denna turnering, men så helt plötsligt tog hans tur slut. Korten slutade att falla hans väg och pott efter pott förlorades. Efter ca 3 ½ timmes spel så skulle sista handen, i evenemang # 11, spelas för Jan Olav "The Balrog" Sjavik. Warren Wooldridge höjer preflop och Jan synar ifrån sin position som stora mörken. Floppen kommer 7-8-9. Jan satsar och Wooldridge höjer nu Jan. The Balrog väljer nu att ställa in sina sista marker och visar upp 5-4, bägge i klöver, mot Wooldridges K-K. Varken turn eller river visar sig vara till norrmans hjälp och därmed var hans spel i detta evenemang över. Han fick lämna turneringen på en fin 6:e plats som gav honom $47 843 i prispengar.

Slutgiltiga resultatet i evenemang #11:

1. Bob Chalmers, $258.344

2. Tam Ho, $135,396

3. Warren Wooldridge, $76,549

4. Thanh Nguyen, $66,981

5. Doug Saab, $57,412

6. Jan Sjavik, $47,843

7. Graham Duke, $37,825

8. Bob Bartmann, $28,706

9. David Calla, $19,137

Vi här på PokerNews Sverige vill gratulera Jan Olav "TheBalrog" Sjavik för en enastående prestation och önskar honom all lycka i de framtida evenemangen i årets WSOP

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories