Vad händer? WSOP Dealers rapporteras vara upprörda över förhållanden – Några har redan lämnat

Vad händer? WSOP Dealers rapporteras vara upprörda över förhållanden – Några har redan lämnat 0001

Jag spenderade min första timma idag i tältet för dealers där jag lyssnade på ett dussintal upprörda dealers. I deras uppfattning så har de blivit förda bakom ljuset och känner sig bedragna och inte respekterade av sin arbetsgivare. För de spelare som undrar de "tekniska svårigheter" som orsakade fördröjningen av evenemang #21, $2,500 Short-Handed No Limit Hold em, så var dessa "svårigheter" de 40-60 dealers som beslöt sig för att inte jobba i går morse. När jag satt där och lyssnade på alla dessa upprörda personer så anslöt sig att fler och fler dealers, vissa ringde hem medan andra begav sig direkt mot dörren.

Efter en genomförd förfrågning hos ett flertal dealers så visade de sig att följande information verkade vara konstant och sanningsenlig. Enligt dem så skulle de ha fått en check för den första veckans arbete på ett visst belopp och de fick informationen att detta belopp var enbart för det första evenemanget. Och i förrgår kväll så erhöll de sin check där timpenningen var inkluderad och denna check var lägre än den första checken de fick. De fick nu också veta att den första checken inte enbart inkluderat ett evenemang utan hela fyra evenemang. Hade de fått reda på detta under förra veckan så hade vi med största sannolikhet redan då fått sett dessa protester som förekommer nu.

Det som de talades om i tältet var den massprotest som uppstått och hur de bokstavligen talat hade lämnat borden, men som en dealer från Ohio sa:

"Jag har 3 barn där hemma som behöver mat, så jag har inte råd att protestera."

Dealers jämförde lönecheckar med varandra och de uppmärksammade även att summorna på checkarna inte stämde, även fast de hade jobbat samma tider och skift.

När turneringarna som skulle ha startat mitt på dagen äntligen drog igång så fick jag informationen av ett flertal dealers att de inte fick uttala sig om situationen de befann sig i, varken till media eller till spelarna. Under min gång genom Amazon room så blev jag stoppad tre gånger av olika spelare som frågade mig vad de "tekniska svårigheterna" rörde sig om. Mina tankar går nu till hur det kommer att bli med återstarten av H.O.R.S.E evenemanget, vad spelarnas kommentarer kommer att bli och hur man kommer att lösa problemet med kvalificerade dealers som kan och är kvalificerade att ge i alla de fem olika spelsätten som spelas. Men med tanke på hur bra personalen är här vid WSOP så kommer nog detta att lösas på ett bra och smidigt sätt till detta evenemang. Hur det blir med resten av WSOP, de återstår att se.

När jag bad att få en kommentar från Gary Thompson, kommunikations direktör för Harrahs så hade han detta att säga:

"Jag tror att de är en brist på förståelse när det gäller vad kompenseringen är för årets WSOP."

" Saken är den att för alla evenemang, förutom huvudtävlingen, så tar vi 2,5 % från prispotten som sen fördelas på alla dealers. Detta är 0,5 % mer än föregående år. För huvudtävlingen och H.O.R.S.E evenemangen så tar vi 1,5 % av prispotten, till skillnad mot förra årets 1,4 %. Och över lag så är prispotterna större i år än vad de var förra året."

Allt av detta är sant men enligt många dealers så delades dessa pengar mellan alla dealers, inklusive de som spenderat större delen av dagen med att vänta på att få sätta sig vid ett bord. Enligt vissa så var det så pass att de personer som springer fram och tillbaka över golvet med marker även var med och delade på dessa pengar och det var något som inte gått hem så bra hos de flesta dealers.

"En av de saker som tagits upp var att vissa dealers fick betalt per timme medan andra fick ta del av prispotterna, indikerade Thompson."

För att åtgärda detta så genomförde man ett utlåtande vid 16:00 tiden igår där man sade att policyn hade ändrats och att alla dealers skulle få betalt per antal arbetade skift istället för att hela potten delats rakt av mellan de anställda oavsett hur många skift man arbetat. Men om detta är tillräckligt eller inte återstår att se.

"Så gott som vad jag vet så har alla de som var ålagda att arbeta idag kommit till jobbet," sa Thompson.

Men det är ganska uppenbart att det är delad information som kommer från Harrahs om man jämför med de som skedde vid dealers tältet i går morse.

Vi på PokerNews kommer att följa utvecklingen inom detta och vi kommer att rapportera vad som sades på det möte som hölls igår kväll vid 20:00 tiden. Där skulle man diskutera hur man skulle hantera dessa nyheter och vad man skulle göra åt det.

Min källa sa till mig att han hade mottagit över två dussin samtal från dealers som alla frågade om råd. Man talade om allt från att bara lämna arbetet till att vidta rättsliga åtgärder. Vi återkommer med vidare utveckling i denna historia.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories