Ytterligare problem i WSOP, denna gång märkta kort

Ytterligare problem i WSOP, denna gång märkta kort 0001

Andy Bloch gjorde en stor uppståndelse i onsdags förra veckan då han knölade ihop ett kort under spel i H.O.R.S.E evenemanget. Detta efter att han blivit nekad en ny uppsättning kort och på grund av sitt agerande fick han ett 10 minuters straff, där han inte fick delta i spelet. Men i och med att Bloch gjorde som han gjorde så drog han uppmärksamhet till nått som hade plågat årets upplaga av WSOP – klagomål över kvalitén på spelkorten och förekomsten av märkta kort.

Andy Bloch förklarade händelsen: "Situationen kommer att förbättras efter idag men de startade inte dagen med nya kortlekar vilket dom borde göra i en sådan här stor tävling. En spelare fann ett av korten märkta. Och när dealern öppnade en ny kortlek och spred ut korten på bordet så fanns det en hel bunt av märkta kort i den nya kortleken också. "

Blochs observationer delades av många andra spelare vid Rio, som även de hade klagat på förekomsten av märkta kort. En dealer, som ville vara anonym, sa: " Korten som vi använder är väldigt billiga och av väldigt dålig kvalité. Det är väldigt lätt att omedvetet märka korten när man försöker smyga upp dom."

Att det fanns så många märkta kort kunde bero på många orsaker och spekulationerna var många. Visa hävdade att märkningen var avsiktlig medan andra sa att det uppstått av ren olyckshändelse.

Bloch som själv ansåg att märkningen av korten hade uppstått på ett olyckligt sätt hade följande teori: "Att märkningen uppstått på korten var bara en följd av hur visa personer tittar på sina kort. En nagel som råkats tryckas in i ena hörnet samtidigt som en spelare böjt upp korten för att titta på dem." Mike Caro, ett annat poker proffs höll med Bloch angående detta. Han förklarade: "På denna nivå så är det otänkbart att spelare avsiktligen skulle märka korten för sånt skulle upptäckas av de andra spelarna vid bordet. Det finns även videokameror som spelar in spelet och där man kan spola tillbaka filmen för att sen när märkningen av kortet har uppstått. Så jag har svårt att tro att det skulle hända här eller i något annat stort spel. Spelarna skyddar varandra och ingen vill se någon förekomst av fusk."

När vi frågade om spelkortens standard så sa WSOP kommissionären Jeffrey Pollack följande: "Jag har inte hört något om att kort skulle vara märkta förrän idag. Men jag ska se över det hela och se till att en ny uppsättning kort kommer in. Därefter ska detta problem vara ut världen hoppas jag."

Huruvida korten var avsiktligt märkta eller om det hade uppstått omedvetet kan diskuteras, men en sak är säkert – Andy Blochs protest hyllades bland spelarna då han enbart försökte skydda integriteten i de olika spelen i WSOP. Sheikhan, ett annat proffs sa detta: "Jag hörde hur folk hejade på Bloch, när han fick sitt 10 minuters straff. Men hans protest ledde till att alla spel i Rio under onsdagen fick helt nya kortlekar."

Poker proffset Matt Matros sa detta i sin blogg i onsdags: "Jag har själv fått uppleva den dåliga kvalitén på korten. Till få personers förvåning så var det min vän Andy Bloch som stod upp för spelarna och han har redan fått ett straff för sitt agerande. Men Andy är en förebild för alla pokerspelare med sina goda principer, sin motivation och intelligens. När han ser att något är på tok i pokervärlden så tvekar han inte att säga ifrån eller att agera."

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories