ESPN och Harrahs's fick sin vilja igenom med ett stjärnspäckat finalbord i H.O.R.S.E

ESPN och Harrahs's fick sin vilja igenom med ett stjärnspäckat finalbord i H.O.R.S.E 0001

Doyle Brunson, Chip Reese, Phil Ivey, Andy Bloch, 1993 års världsmästare Jim Bechtel, TJ Cloutier är de stjärnor som kommer att göra om upp titeln i detta H.O.R.S.E evenemang, ett evenemang med hela $50 000 i inköp. Detta är precis vad publiken vill se och ESPN kan knappast vara nöjdare.

När schemat presenterades för årets upplaga av World Series of Poker så var det ett evenemang som skiljde sig från mängden och det var H.O.R.S.E med sitt inköp på $50 000. Detta var ett mix evenemang där 5 olika kortspel skulle spelas. Men frågan var hur många som var villiga att betala denna otroliga inköps summa. Man talade om deltagarantal från låga 50 upp till cirka 400 men alla visste att när inköpet väl skulle betalas så skulle de visa sig vilka som verkligen tänkte ge sig an detta evenemang.

Och i onsdags fick vi veta sanningen, då 143 personer betalat det dyraste inköpet i WSOPS historia. Strukturen för detta evenemang var upplagd så att allt skulle gå väldigt långsamt. Och de märkte vi då enbart ett tiotal personer fick lämna evenemanget under dag 1. Men detta ledde i sin tur till att spelarna visste att dag två skulle bli en riktigt tuff dag, då hela evenemanget enbart skulle pågå i tre dagar. Från ESPNs sida så talade man om att utöka med ytterligare en dag men detta var bara rykten så spelarna fick spela ett maraton pass under dag två, ett pass som pågick i 19 timmar. Dag två avslutades strax före klockan 09:00 i går morse då enbart 9 spelar kvarstod, de 9 som idag ska spela vid finalbordet.

Dessa 9 spelare är följande:

David 'Chip" Reese – 1,756,000 i marker

Doyle Brunson – 1,227,000

Andy Bloch – 934,000

Phil Ivey – 885,000

Jim Bechtel – 841,000

David Singer – 745,000

Dewey Tomko – 438,000

TJ Cloutier – 351,000

Patrick Antonius - $13,000

Som ni kan se så har vi en medlem från Team PokerNews representerad vid detta finalbord, Patrick Antonius. Patrik hade under en längre tid dubbelt antal marker gentemot de resterande startfältet men efter att ha haft en hel del otur så försvann större delen av hans marker och han kommer nu till finalbordet som shortstack. Men vi måste också lida med topp spelarna Robert Williamson III, Gavin Smith, Barry Greenstein och Joe Cassidy som var de fyra sista spelarna att lämna evenemanget innan finalbordet.

I och med inköpet på $50 000 så måste prispotten vara avsevärd och mycket riktigt. Den totala prispotten uppgår till 6.8 miljoner dollar och är fördelad enligt listan här nedan.

1:a plats - $ 1,716,000

2:a plats - $ 1,029,600

3r:e plats - $ 617,760

4:e plats - $549,120

5:e plats - $480,480

6:e plats - $411,840

7:e plats - $343,200

8:e plats - $274,560

9:e plats - $205,920

Antalet spelare vid finalbordet må kanske förvirra vissa läsare då man under evemangets gång enbart haft 8 spelare vid varje bord. Men då finalbordet är ett Texas Hold em spel för att roa tv-tittarna så är det 9 platser. Men med tanke på Patriks stack så kanske de inte blir 9 allt för länge. Men som dom säger inom poker. Allt du behöver är en stor och en marker "All your need is a chip and a chair".

Men vi på PokerNews Sverige önskar Patrik Antonius all lycka och vi ser fram emot slutresultatet från detta otroliga evenemang.

Dagens PokerNews tips: Sätt allt på spel hos Doyle Poker

Fler nyheter

Other Stories