WSOP Uppdatering - Gavin & Bill får lektioner från Doyle

WSOP Uppdatering - Gavin & Bill får lektioner från Doyle 0001

I Super System skrev den legendariska Doyle Brunson:

"Jag måste va den mest tursamma spelaren för varje gång det kommer en stor pott, så har jag ofta en dålig hand."

Jag vet först när jag läste denna rad så var jag helt borta. Inte för att jag inte förstod vad Doyle sa, utan att jag inte kunde spela poker överhuvudtaget. Men efter nästan ett år senare när jag var redo för den stora så läste jag om Super System. När jag gick igenom detta uttalande för en andra gång, var jag mållös, Jag förstod det inte eller kanske jag inte var redo denna gång heller. Jag jagar fortfarande färgdrag för en höjning.

Lyckligtvis är jag inte ensam, Bill Edler sa till mig häromdagen att det va just den här extra raden från Doyle Brunson som ändrade hans spel för alltid, men det finns fortfarande hopp

för mitt spel för han sa till mig att när han lästa det för första gången själv så tänkte han;

"Va?"

och andra gången:

"Va? Doyle?"

Och efter den tredje läsningen:

"Är du galen?"

Men när han läste den för fjärde gången (Doyleisms är värt att läsa minst fyra gånger ) så förstod han.

Ungefär ett år senare så berättade Bill denna historia för Gavin Smith, hörde Gavin säga;

"Jag med!" Samma rad men jag förstod det efter bara tre omläsningar (Gavin har alltid vart snabb att lära sig saker)

Del två ut av denna lilla poker lektion är lite mer avancerad. Du måste genomföra en spel taktik rätt så annorlunda från tight is right. Bara då kommer du att förstå varför några ut av de bästa spelarna i världen ofta lägger in sina marker när de är underdog.

Jag berättade för Doyle, Bill och Gavin historien och han sa om deras taktik:

"Det är sant, Det var sant när jag skrev det och det är det fortfarande idag."

Jag ska låta Doyle berätta hela lektionen för dig men kom ihåg, det kan hända att du måste läsa om det några gånger för att verkligen förstå den. ( Från SuperSystem )

"Jag måste vara den mest tursamma spelaren för varje gång det kommer en stor pot, så har jag ofta en dålig hand. Det finns anledning till det. Jag är en aggressiv spelare, Jag sträcker ut och tar små potter hela tiden. Jag betar alltid på dom och jag vill att ingen ska stoppa mig från att göra det. Jag vill att ingen ska besegra min spelstil. Och har jag någon form av hand eller drag, så betar jag, skulle någon höja mot mig så slutar jag aldrig, jag skulle lägga in alla mina pengar i högen om det är en rimlig summa, vetande att jag antagligen har den sämre handen."

"Kanske nu förstår du lite bättre vad jag försökte förklara förut. När en stor pott kommer upp så har den svaga spelaren lyckats fånga den bästa handen… det som jag försöker med i stora potter. Och jag har redan betalt den stora potten med pengarna jag vunnit från alla dom andra potterna. Så jag freerollar med de svaga spelarnas pengar."

[I]Dagens PokerNews tips: Vince Van Patten från World Poker Tour spelar på Hollywood Poker

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories