888poker
New poker experience at 888poker

Join now to get $88 FREE (no deposit needed)

Join now
PokerStars
Double your first deposit up to $400

New players can use bonus code 'STARS400'

Join now
partypoker
partypoker Cashback

Get up to 40% back every week!

Join now
Unibet
€200 progressive bonus

+ a FREE Unibet Open Qualifier ticket

Join now

Phil Hellmuth når toppen inom prispengar i WSOP

Phil Hellmuth når toppen inom prispengar i WSOP 0001

Redan under tidigt skede av årets WSOP så rekord slagits, med bland annat antal deltagare i de olika evenemangen. Ett annat rekord som slagits var antalet placeringar bland prispengar i WSOP. Phil Hellmuth slog detta rekord i fredags och vi kommer förmodligen att få se andra slå detta rekord under de kommande 6 veckorna.

Hellmuth startade årets WSOP i delad ledning med Men "The Master" Nguyen och Berry Johnston när det gäller placeringar bland prispengar inom WSOP. Alla dessa spelare slutade med totalt 49 placeringar som resulterat i utbetalning av prispengar. Men de skulle inte dröja länge förrän Hellmuth stod ensam på toppen.

Redan vid evenemang #2 ($1500 No-Limit Hold 'Em) och med en placering på 67:e plats

utav de 2776 startande så hamnade Hellmuth på totalt 50 placeringar och därmed i ensam ledning. Han är nu historisk, att vara den första spelaren som någonsin nått 50 placeringar som genererat prispengar i WSOP.

Även om Hellmuth nu må vara ensam i toppen så finns det många bra spelare bakom honom som kan utmana Hellmuth om första platsen. Och med många evenemang kvar på schemat så kan vem som helst av dessa ge Hellmuth en match. Detta kommer dock inte vara en match som han ger upp lätt, speciellt inte med sina 17 år inom WSOP, sina 9 vunna armband, alla inom Texas Hold Em

Här är 10 i topplistan gällande antalet placeringar sig inom prispengar i WSOPs historia:

1. Phil Hellmuth - 50

2. Men "The Master" Nguyen - 49

2. Berry Johnston - 49

4. T.J. Cloutier - 47

5. Chris "Jesus" Ferguson - 43

6. Erik Seidel - 40

6. Brent Carter - 40

8. An "The Boss" Tran - 39

9. Mike Sexton - 38

10. Ken "Skyhawk" Flaton

Som vi tog upp tidigare i "Nedräkning till WSOP" så pratade vi om hur Hellmuth verkligen är i bra form. Och med evenemang #2 avklarat så kan man fråga sig hur många rekord denna man kommer att bryta innan vi är klara i augusti månad?

Relaterade spelare

Vad tycker du?