Svenska pokerförbundet ansluter sig till världens pokerförbund

Svenska pokerförbundet ansluter sig till världens pokerförbund 0001

Världens pokerförbund, ett förbund utan något vinstsyfte, som har för avsikt att förena pokervärlden fick nu i juni månad sin första ansenliga medlem då de svenska pokerförbundet anslöt sig.

Svenska pokerförbundet har idag omkring 4000 medlemmar runt om i landet och förbundets uppgift är att överse anslutna klubbar och dess medlemmar. Att försäkra att spelarnas rättigheter efterföljs samt att de representerar spelarna. Pokerförbundets ordförande, Ken Lennaárd samt WPAs Jesse Jones lyckades komma överrens i början av denna månad och har nu tillkännagivit detta för resten av pokervärlden.

Det svenska pokerförbundet har även den största skaran av internationella spelare som medlemmar vilket är ytterligare underlättar de arbete man strävar efter hos WPA, att bibehålla integriteten bland turneringar runt om i världen samt att skapa en gemensam standard kring regler och processer.

"WPA har visionen och framåtandan som behövs för att säkerställa att spelarnas och organisatörernas rättigheter eftersträvas när det gäller turneringsspel runt om i världen" säger Lennaárd. "Vi är angelägna om att själva få bidra med vår del för framtiden av denna sport. Vi hoppas att det svenska pokerförbundet blir en förebild för andra nationella organisationer inom pokervärlden". Ansvarig inom WPA, Jesse Jones, upprepar de Lennaárd nämnde i sitt uttalande, "WPA är verkligen glada över att ha det svenska pokerförbundet har anslutit sig och ser fram emot ett gott samarbete de två emellan".

World Poker Association ska även se till att ha en stor påverkan på World Series of Poker som påbörjas senare denna månad. WPA kommer att bidra med två bås, ett bås under Lifestyle Show som pågår under fem dagar och de andra i hallen intill spelarområdet och kommer att befinnas där under hela den period som WSOP pågår. Här kommer det att finnas möjlighet att fylla i medlemsansökningar samt att få ta del av specialdesignade WPA gåvor. Genom dessa metoder så hoppas man att deras budskap och drivkraft kommer att bevisas. Vi gratulerar både Svenska Pokerförbundet och World Poker Association och önskar dem bägge lycka till i deras framtida samarbete. I och med detta så hoppas vi att andra länder och deras pokerförbund kommer att följa gå i Sveriges fotsteg.


Dagens PokerNews tips: Hos Party Poker finner du ett flertal bord tillgängliga på alla de olika nivåerna, oavsett tid på dygnet.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories