Nedräkning till The World Series, del 3: Vem är favorit?

Nedräkning till The World Series, del 3: Vem är favorit? 0001

I detta avsnitt så kommer vi att ta en titt på vilka spelare som anses vara favoriter till att ta hem årets huvudtävling i WSOP. Vilka som har de bästa oddsen hos vadslagnings byråer att vinna denna tävling.

Hos Betfair och Sportingbet så har poker proffset Phil Ivey sats som favorit i tidigt skede. Ivey har ganska låga odds hos bägge dessa operatörer med 30-1 hos Betfair och 33-1 hos Sportingbet. Hos andra operatörer kanske inte alla är lika säkra på just Ivey. Bet365 har dock honom som favorit och där så kan man få ett mer lukrativt odds, vilket kanske kan anses som mer realistiskt också, med 125-1.

Att följa Phil i listan över potentiella vinnare är som ni kanske förstår en tuff uppgift då listan är fylld med bra motstånd. Hos Betfair så finner vi bland annat Phil Hellmuth, Daniel Negreanu och Europa proffset Patrik Antonius som alla ger oddsen 60-1 för att vinna tävlingen.

Ivey är favoriten hos Sportingbet men det som förvånar många är vem de har som andra favorit. Här finner vi dansken Gus Hansen, till oddset 50-1 följt av Negreanu med oddset 80-1. Därefter ser vi 1987-88 års världsmästare Johny Chan, Hellmuth och Lederer till oddsen 100-1.

Hos Bet365 så är Ivey favorit följt av Hansen till oddset 200-1. Därefter följer Negreanu, Lederer och Men "The Master" Nguyen till oddset 250-1.

Vad som är intressant att se är hur den nuvarande världsmästaren Joseph Hachem, tillsammans med de två senaste världsmästarna Greg "Fossilman" Raymer och Chris Moneymaker, ligger så långt ner på de flestas listor. Hos Betfair så har dessa spelare oddsen 100-1 men om vi tittar hos Sportingbet så ser vi hur Raymer har hela 500-1 i odds, följt av Hachem med 600-1 och Moneymaker med hela 1500-1.

Lämna det till folket på Bodog (bodog.com) att ge spelare en chans att satsa på de lite mer dolda aspekterna i WSOP. Enligt vad man kan läsa på deras hemsida så kommer årets vinnare av WSOP vara en amerikansk man i åldern 36-40 och den vinnande handen kommer att bestå av en triss. De intressanta vi fann här var att man kan satsa pengar på att den vinnande handen egentligen kommer att vara en "Royal Flush" eller att årets vinnare av WSOP kommer att vara en kvinna. Något som aldrig har hänt under dessa 36 år som tävlingarna har pågått.

Allt detta är självfallet bara gissningar. Ingen av sidorna vi tittade på erbjöd live betting (knappast till någon förvåning) och dessa siffror förändras konstant. Så vi får helt enkelt luta oss tillbaka och vänta på att tävlingen avgörs för att se vem som blir ensam kvar vid spelbordet och som sen kan tilltala sig själv som världsmästare i poker år 2006.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories