Helgens Online poker: En spelare gick ifrån turnering med $262 000

Helgens Online poker: En spelare gick ifrån turnering med $262 000 0001

World Series of Poker må ligga i startgroparna men de hindrar inte tusentals spelare från att surfa ut på Internet och delta i Online poker.

Denna helg så fick vi se en av veteranerna inom onlinepoker vid finalbordet i PartyPoker $1 miljon samtidigt så en annan spelare, som är på uppgång, också befann sig vid finalbordet. Dessa två spelare slutade tvåa respektive trea. Dessutom så lyckades Mullet, en annan veteran med ursprung från Huston, att ta sig till finalbordet i PokerStars Million.

Överlag så vann dessa 3 spelare tillsammans omkring $100 000 denna helg men de som var mest enastående var nog Flopspanker vinst på hela $262 000+. En vinst som i särklass är en enskild spelares största vinst i dessa söndags turneringar.

Full Tilt Poker $200,000 Garanterat

Med 1150 spelare så lyckades man åter igen hos Full Tilt att nå sin garanterad prissumma, där inköpet ligger på $200+$15. Åskådarna eller "Railbirds" som dom även kallas hejade fram I_M_Bluffman som trotts ett flertal tvivelaktiga spel ledde turneringen. Men så hade han också marker att backa upp sina spel. När det sista 9 spelarna återstod så satt han med 706,871 marker. Först att lämna finalbordet blev Swandog7 som fick se sina pocket kungar besegrade av Annette_15s pocket ess. Shortstack jrgarza gick upp emot Buffman och lyckades otroligt nog vinna potten och därmed dubba upp sig då han besegrade Buffmans pocket treor med sin nio/två hand. Strax där efter dubblade han sig igen då hans pocket fyror besegrade pocket nior.

Men sen var det Buffmans tur att dubbla upp sig under märkliga omständigheter. Han gjorde en reraise mot Annette_15 med K/8 och Annette_15 synade med A/Q men Annette råkade ut för ett otroligt hårt slag då en kung kom på rivern och därmed var Buffman uppe på över 1 miljon marker.

Efter tufft spel så slutade Annette_15 på en fjärde plats, kvar var nu Ahvall, Tinaeaturham och Buffman. Och det skulle inte dröja länge förrän de två i toppen gick upp emot varandra. Floppen visade Q-2-2. Buffman satsade och Tina gjorde en reraise all-in med sin A-Q hand men här fick vi se en blixtsyn från Buffman då han satt med pocket damer och hade redan floppat kåk. Redan i nästa hand så slog Buffman ut tina och kvar var nu Ahvall och Buffman. Men Ahvall lyckades inte stå upp emot Buffman och när bägge spelarna hade A på handen så gick dom all-in, en uppgörelse som Buffman vann med högre kicker.

Full Tilt Poker $200,000 Garanterat Slutresultat:

I_M_BLUFFMAN $51,750

Ahvall $32,775

tinaeaturham $24,265

Annette_15 $18,975

jrgarza $14,375

JaxDevlin $10,350

ScooopIT $6,900

orangemen37 $5,175

swandog7 $3,680

PokerStars $1 Million Garanterat

Halvvägs genom året så var det dags för PokerStars populära turnering. Men denna turnering hålls bara en gång i kvartalet då inköpet ligger på häftiga $1000 + $50. Som väntat med detta inköp så var deltagarantalet lågt, i förhållande till mot vad det brukar vara. 1301 spelare fick vi se starta denna turnering vilket i sin tur resulterade i att prispotten därmed hamnade på 1.3 miljoner dollar. När vi till slut fick se finalbordet så var medel stack 403 000 marker och blinds vara 7500/15 000 vilket innebar att vi kunde se fram emot mycket spel. Vi fick se relativt lite spel mot vad vi förväntat oss, tills Flopspanker dubblade upp sig gentemot ledaren chaos183 med ett fyrtal i 10or och därmed blev Flopspanker den nya ledaren med 1.5 miljoner marker. Efter att ha slagit ut Torpedos på en sjätte plats så hade nu Flopspanker över 2 miljoner marker, vilket var mer än vad de andra fyra kvarvarande spelarna hade tillsammans. Vi fick strax därefter se den förre detta ledaren återhämta sig genom att slå ut utk3g på en fjärde plats och därmed var chaos183 över 1 miljon marker när tre spelare återstod.

FlopSpanker, som fortfarande var i ledningen med över 2 miljoner marker, hade till mångas förvåning försökt få fram en uppgörelse spelarna i mellan. Men shortstack Bry23 med dryga 750 000 marker och chaos183 med ca 1 miljon var inte nöjda med FlopSpanker förslag så de fortsatte att spela. Men precis som i tidigare spel, så har de som varit shortstacked och klagat över uppgörelsen, varit de som först lämnat spelet. Så var det även i detta fall. Bry23 lämnade turneringen på en tredje plats och gick där med miste om 35 000 som de hade inneburit om han hade gått med på uppgörelsen. Han fick nu dryga 98 000 dollar istället för de 132 000 som han blivit erbjuden. Igen försökte FlopSpanker få till en uppgörelse och åter igen så var inte chaos183 nöjd så spelet fortsatte. Men i och med att FlopSpanker hade en så betryggande ledning så var han den som styrde och ställde vid bordet. Det hela skulle avgöras när Flop satt med AJ och chaos med 77. När en J kom på turn så stod det klart att FlopSpanker hade vunnit och därmed kammat hem den största vinsten denna helg.

PokerStars $1 Million Garanterat Slutresultat:

FlopSpanker (London, England) $262 151,50

chaos183 (Wien, Österrike) $161 974,50

Bry23 (Marlborough, MA) $98 355,60

ulk3g (Rom, Italien) $76 108,50

10Gunman (Norge) $63 098,50

Torpedos (San Jose, Costa Rica) $50 218,60

mullett (Houston, TX) $38 379,50

Erland (Danmark) $28 622,00

Roxy24 (Brantford, ON, Kanada) $18 214,00

Party Poker söndags turnering 1 Miljon Garanterat

Med ett högre inköp så var deltagarantalet tillbaka där de brukar för Party Poker's söndags turnering. Med ett startfält på 5021 så kom man precis över den garanterade prispotten. Till finalbordet kom Pipe_dream med 6.7 miljoner marker men skulle strax efter att spelet startat öka dessa till dryga 12 miljoner efter att ha vunnit en enorm pott mot Myrabbitfoo som i sin tur lyckades jobba sig tillbaka till 5.4 miljoner marker genom att lyckas fånga en 3 outer och därmed slå ut BluffaDay på sjätte plats. Pipe_Dream satt fortfarande med 12 miljoner i marker vilket i sin tur var ungefär vad de andra fyra kvarvarande spelarna hade tillsammans, men med spelare som westtexasman (Shawn Rice) och PearlJammed kvar i spelet så var det fortfarande oklart vem som skulle gå ifrån bordet som vinnare.

Spelarna försökte nu få till en uppgörelse där Pipe_Dream var beredd på att ge bort $30 000. Men de andra spelarna kunde inte bestämma sig hur dessa pengar skulle fördelas mellan dem så spelet fortsatte. SpeedFool höjde shortstacked westtexasman all in och efter ett beslut i sista sekunden valde westtexasman att syna med sina 7/7 mot SpeedFools Q/6 och dubblade där med upp sig. Den andra shortstack spelaren PearlJammed gav Myrabbitfoo de dödande slaget samtidigt som Pipe_Dream såg till att slå ut SpeedFool. Kvar var nu bara 3 spelare och Pipe_Dream satt nu med 18 miljoner marker vilket i sin tur var 75 % av alla marker i spel. De två andra spelarna visade nu sin skicklighet och fick tillslut Pipe_Dream att gå med på en uppgörelse där han gav bort $30 000 av första priset, att fördelas 50/50 på de två andra. De återstående $5000 fick spelarna spela om och Pipe_Dream tog snabbt hem dessa pengar.

Party Poker $1 Million Garanterat Slutresultat:

Pipe_Dream (Lewisville) $129,672

westtexasman (Lubbock) $82,302

PearlJammed (Raleigh) $81,353

SpeedFool (Las Vegas) $42 678

Myrabbitfoo (Brooklyn) $35,147

BluffaDay (Marina del Rey) $27 615

jgrattz (Biddeford) $20,084

morp6 (Beaumont) $15,063

JacksRayRay (Burr Ridge) $10,042

madphd (Westerville) $5,021

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories