2006 World Series Of Poker öppnar med en smäll

2006 World Series Of Poker öppnar med en smäll 0001

Tisdagen markerade starten för årets upplaga World Series of Poker och redan nu så har vi fått se hektiskt spel. Med avslutningen av TOC (Tournament of Champions) och de anställdas $500 turnering var det nu dags för evenemang #2, den första $1500 No-Limit Texas Hold 'Em turneringen. Amazon room var fyllt till bredden med spelare och framför allt åskådare som alla ville ta den av den action som skulle komma vid spelborden.

Detta var nog en av de mest uppskattade stunderna, då massorna hade samlats för starten av evenemang #2. En chans för alla inom poker kretsar att komma samman och njuta av spelet, under vad som förmodligen kommer att bli den bästa perioden detta spel någonsin haft. Under de kommande en och en halv månaderna så kommer detta spel att nå höjder som förmodligen tidigare aldrig nåtts.

Själva evenemanget var så populärt att de snabbt nådde max gränsen för hur många spelare som fick delta. En gräns som de satt till 2750 spelare. Detta första hold em evenemang lockade inte enbart nybörjare eller semi-proffs utan även många av de professionella spelarna hade beslutat sig för att komma igång tidigt i årets WSOP, genom att delta i detta evenemang.

Det såg ut som att hela Team Full Tilt Poker var representerat här vid borden, lika så Team Ultimate Bet var på plats så som många andra professionella spelare som Humberto Brenes, Liz Lieu och nuvarande ledare av POY (Årets spelare) Michael Mizrachi. Andra kända namn som vi fick se bland startfältet var två världsmästarna, den regerande mästaren Joseph Hachem och 2004 års vinnare Greg Raymer. Raymer fick en god start i detta evenemang och samlade snabbt på sig en avsevärd hög med marker. Den enda spelare som var i närheten av att mäta sig med hans marker skörd var en annan före detta världsmästare vid namn Carlos Mortensen.

Under dagen så hade jag tur att lyckas få tala med Mike Matusow, förra årets vinnare av TOC, som i årets upplaga hamnade på en 3:e plats. Jag ville prata om hur han upplevde årets TOC evenemang och hur han uppfattade spelet.

"Jag ville vara aggressiv och verkligen inte ge de andra spelarna någon chans vid bordet. Men med de antal marker vi hade och de låga mörkarna så var det svårt att genomföra denna strategi", sa Mike när vi pratades vid. " När enbart 3 spelare kvarstod så hade jag Daniel Negreanu på min vänster sida och i detta skede så försökte jag verkligen spela ett aggressivt spel, men så fort jag försökte så slog de andra tillbaka direkt. De gjorde mig en aningen frustrerad men över lag så är jag nöjd med hur jag spelade."

Daniel Negreanu hade även han, som många andra, bestämt sig för att spela de evenemang #2 men när "Tournament of Champions" drog ut så på tiden, ända till 06:30 på morgonen, så valde han att avstå detta evenemang. Många spelare som jag talat med sa alla samma sak, att det är så gott som omöjligt att hålla ett högklassigt spel genom hela WSOP, om man valt att spela i alla evenemangen. Men detta till trotts så kommer vi få se ett stort antal spelare genom hela WSOP som sträcker sig genom juli och in i augusti månad.

Under de närmaste dagarna så kommer spelfältet att krympas ner till de sista kvarvarande spelarna som ska spela vid finalbordet under den 3:e dagen. I och med denna ändring, att göra om de flesta evenemangen till tre dagars evenemang, så blir det en lite längre process och därmed kommer inte de första öppna evenemanget att ha sitt finalbord förrän ikväll.

Över lag så har starten av årets upplaga av WSOP blivit riktigt bra. Vi kan förvänta oss spelare från världen att ta sig hit till Las Vegas i hopp om att vinna sig ett armband och göra årets upplaga till de bästa WSOP hitintills.

Dagens PokerNews tips: Vill du få en chans att delta i WSOP? Du har fortfarande chansen, Ladda ner Full tilt Poker och vinn din egen plats

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories