WSOP 2006 Mästarnas turnering vunnen av Max Sexton

WSOP 2006 Mästarnas turnering vunnen av Max Sexton 0001

Ett stjärnspäckat fält kom till start för den tredje WSOP "Tournament of Champions" där speciellt utvalda spelare bjuds av Harrahs för att spela en freeroll och ett första pris på $1 000 000.

Vi fick här se 27 spelare starta och när finalbordet startade så kvarstod 10 spelare. Dessa var bland annat Andy Black, ett familjärt ansikte i dessa sammanhang då han oturligt nog blev utslagen på 5:e plats i förra årets huvudtävling. Andy kom till detta finalbord med en avsevärd ledning. På andra plats vid finalbordet var Daniel Negreanu som satt med dryga hälften av Andys stack. Efter honom kom Chris "Jesus" Ferguson, Mike "The Mouth" Matusow som var förra årets vinnare av denna turnering, Mike Sexton, en tidigare vinnare av ett armband och välkänd inom WPT kretsar, Gus "The Great Dane" Hansen från vårt grannland Danmark och 3-faldig WPT vinnare. Sist men inte minst så fick vi se en svensk vid detta bord, Daniel Bergsdorf. Dessa var några i de som lyckats ta sig till detta finalbord.

Först skulle man bestämma vem utav dessa som skulle sluta på en 10:e plats, en plats som inte betalade några pengar. Tyvärr så fick vi här se Gus Hansen lämna bordet när han fick se sin "Big Slick" hand (A-K) slagen av Daniel Negreanus pocket par.

Andy Black hade gott om marker att antingen använda sig av eller göra sig av med. Till en början så använde han sig av dom och åter igen så fick vi se Negreanu göra de han gör bäst, att slå ut folk. Tyvärr så var det denna gång vårt svenska hopp som fick möte hans vrede. Strax därefter var det Blacks tur att slå ut Thang Pham på en 8:e plats.

På 7:e plats var det Chris Ferguson tur. Denna gång hade "Jesus" inte turen på sin sida. 6 blev Darrell "Gigabet" Dicken som gick upp emot Mike Sexton och förlorade. Mike gick fram som en virvelvind i detta skede och samlade på sig marker både till höger och vänster.

Andy Black skulle få se sin stora ledning gå upp i rök när han gick upp emot Mike "Matusow", en repris av finalbordet vid WSOP 2005 men denna gång med omvända placeringar. Andy fick se sig själv utslagen på en 5:e plats. På 4:e plats kom Chris Reslocks vilket gav honom $150 000.

Kvar fanns nu 3 tungvikts spelare - Negreanu, Sexton och Matusow och de tampades mot varandra länge och väl innan tillslut Matusow fick se sig besegrad och lämna turneringen på en 3:e plats. För detta så fick han $250 000 vilket kan kunde addera till förra årets vinst på $1 000 000.

Då var det dags för Heads up och Sexton hade här en marginell ledning. Ingen av dessa spelare var beredd på att ge bort vinsten i första taget. Vår man på plats räknade att spelarna spelade omkring 300 händer under en 5 timmars period!

Men tillslut så fick vi i alla fall se en uppgörelse där Sexton, med pocket ess, gick ifrån bordet som segrare och $1 000 000 rikare. Negreanu var så slut efter detta evenemang att han avanmälde sig från de nästa WSOP evenemanget!

För mer om Mike Sextons vinst så hänvisar vi till denna artikel,Tournament of Champions. Måste dock påpeka att den är på engelska.

Dagens PokerNews tips: Det finns fortfarande tid att resa till Las Vegas. Ladda ner bet365 poker för att maximera dina chanser.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories