Hot om Trojansk häst mot Poker nätverk

Hot om Trojansk häst mot Poker nätverk 0001

Online poker spelare bör idag ha högsta beredskap då upptäckten av en trojansk häst bland pokerspelare har dykt upp. Så många som hundratals maskiner kan vara smittade. Av de otursdrabbade personer som blivit smittade av denna trojanska häst så har med största sannolikheten även säkerheten äventyrats.

Senast i förra veckan så såg vi hur Ladbrokes Poker snabbt försäkrade sina spelare om att deras konton var säkra. Det hade då florerade rykten om att en anställd hos Ladbrokes skulle ha stulit hela $30 000 000 från spelarnas konton men allt detta var bara rykten och tomma ord försäkrar Ladbrokes.

Idag så släppte BetFair Poker en pressrelease där det varnar spelare inom Cryptologic nätverk för attacker av trojanska hästar. Spelare inom Cryptologics nätverk blev

rekommenderade, av en okänd person, att besöka en sida hos BBC angående ett bedrägeri som en anställd hos BetFair uppenbarligen skulle ha utfört. Men många spelare var snabba med att konstatera att sidan den försökte ladda för att läsa den artikel inte var en sida i BBC´s regi, så de stängde snabbt ner den igen. Men för de som inte var snabba nog så laddades en .exe fil ner till deras dator. Man befarar att denna fil innehöll det trojanska viruset.

En trojansk häst ger en person tillgång till andras datorer via Internet där bland annat spelarnas finansiella information nu kompromissats. Fri tillgång till datorn från den som skickat den trojanska hästen kan nu resultera i massiva bedrägerier, en verklighet som många befruktar bli sann.

Betfair var snabba med att försäkra sina spelare i ett utlåtande där de sa följande: "I en Internet bluff, där bedragaren använder sig av en falsk BBC webbsida där han hävdar att det finns en artikel om ett bedrägeri som föregått hos Betfair. Allt detta är dock en bluff och länken ni fått innehåller ett virus. Detta virus är en så kallad "Trojansk Häst" som gör det möjligt för utomstående att få tillgång till din dator.

De potentiella konsekvenserna av en Trojansk Häst är omfattande och allvarliga. Bedragaren kan få tillgång till känslig information från en infekterad dator och möjligen även registrera knapp tryck från tangentbordet och på så sätt få tillgång till personliga bankuppgifter eller kreditkorts uppgifter.

Om du tror att du blivit utsatt för denna härva så rekommenderar vi starkt att du tar kontakt med din leverantör av anti virus/brandväggs program för att få mer hjälp.

Vi vill åter igen poängtera att denna historia inte har något med vare sig Betfair eller BBC att göra och vi vill uppmana våra spelare att enbart öppna länkar som skickats från säkra källor. En rekommendation är att du söker igenom din dator regelbundet, efter virus, trojaner och annan skadlig programvara."

Vi på PokerNews Sverige vill rekommendera alla våra läsare att aldrig ladda ner eller installera några suspekta filera och stå fast vid de som sagt från Betfair, angående er säkerhet på era datorer.


PokerNews notering: Ladda ner Titan Poker få upp till £500 i bonus och en gratis plats årets WSOP!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories