Barny Boatman förlorar mot Mats Gavatin i Showdown Tour

Barny Boatman förlorar mot Mats Gavatin i Showdown Tour 0001

Den första delen av öppningsanförandet för Showdown Poker Tour gick av stapeln under den gångna helgen vid Gutshot Poker Club i Clerkenwell, London, som en del av European Series of Poker.

Det som erbjöds vid denna €5 000 buy-in turnering var en avsevärd prispott samt tv-exponering för kommande tv-sändningar. Men nu ska vi ha i åtanke att detta var det första evenemanget för denna, ännu oprövade Tour och tillsammans med att inköpsnivån låg spå pass högt som den gjorde så resulterade detta i att spelarantalet var väldigt lågt. 23 spelare deltog i denna turnering.

Men trotts att deltagarantalet var så lågt så kunde vi här se Hendon kvartetten delta med Ram Vaswani, Barny Boatman, Ross Boatman och Joe Beevers, som alla har utlovat att spela denna Tour. Andra kända spelare som deltog var bland annat Dave Colclough,

vår egen Mats Gavatin(Vinnare av EPT i Dublin 2005), USAs Woody Deck, Robin Keston, Ben Grundy, Jim Kerrigan och Andy Black från Irland som placerade sig på en mycket hedrande 5:e plats i huvudtävlingen i 2005 års WSOP.

Matt Savage, en av världens ledande turnerings direktörer har inte hållit i en turnering med ett så lågt deltagarantal och en så mysig atmosfär som det är på Gutshot Club på väldigt länge. Så situationen var inte bara ovan för spelarna utan även för Matt. För spelarna i sin tur så innebar det låga deltagarantalet att enbart de fyra första platserna gav prispengar. Förstaplatsen skulle betala strax under £40 000, tvåan skulle erhålla omkring £20 000, tredje platsen £12 000 och fjärde platsen skulle betala dryga £8 000.

För Barny Boatman så startade det oerhört tungt i turneringen. Det skulle inte dröja länge innan man hade förlorat stora delar av sina marker och han fick förlita sig på en kåk för att hålla sig kvar i turneringen när han gick all-in mot Richard Redmond. Det skulle inte dröja en lång stund innan Redmond blev utslagen från turneringen efter att han hade fått sin triss slagen av Dave Colclough som lyckades fånga sin stege på rivern.

Trots att blindsen var låga så försökte spelarna med få marker att sikta mot toppen eller bli utslagen och det skulle inte dröja lång tid innan vi fick se all-in showdowns spelare mellan. Andy Black var ett sådant exempel, som misslyckades att stå emot den mäktige Ram Vaswanis kort. Därefter så försvann spelare en efter en, spelare som Peter Gould, Jim Kerrigan, Ross Boatman och Joe Beevers och det dröjde inte länge innan Vaswani själv försvann ut ur turneringen när han gick upp emot Woody Deck som lyckades fånga en färg på rivern. Av Hendon Mob återstod nu bara en spelare, Barny Boatman, som lyckats hålla sig kvar i turneringen trotts den tuffa starten.

Under dag 1 så var Thomas Biel upptagen med att samla på sig marker från både höger och vänster samtidigt som resten av alla spelare förlorade sina marker. När dag 2 startade så satt han i en betryggande ledning. Han var en av de kvarvarande 9 spelare, tillsammans med Dick Wicks, som tidigare vunnit en £ 500-inköpts turnering på just Gutshot club, Mats Gavatin, Barny Boatman, Woody Deck, Björn Helander, Robin Keston, Dave Clark och längst ner i listan med lägst markerantal fanns Dave Colclough.

Men först att bli utslagen skulle dock bli Woody då Colclough var frånvarande från bordet. Kvar fanns nu åtta spelare som alla nu fick sitta vid det tv-sända finalbordet. Barny Boatman skulle rätt snabbt dubbla upp sig tack vare Biel som inte längre satt i en så betryggande ledning tack vare detta. Strax där efter så såg Boatman till att slå ut Colclough från turneringen. Efter Colclough så var det Clarks tur att lämna bordet och de sista två spelarna som fick lämna utan prispengar blev Robin Keston den förre ettan Thomas Biel.

Först ut i prispengarna och på en god fjärde plats blev Björn Helander och som efterföljdes av Dan Wicks som slutade trea. Kvar i heads-up fanns nu Mats Gavatin samt Barny Boatman. I detta skede så spelar det ingen roll hur man satsar eller slåss med sin motståndare om man inte får korten på sin sida. Barny måste ha känt sig relativt säker när han gick all-in med A-4 mot Mats K-3. Men när floppen kom och visade en kung så slogs Barnys drömmar om en vinst i spillror och han fick nöja sig med en andra plats.

Men dock allt en bra start för Hendon Mob hos deras nya sponsor, Full Tilt Poker.

Stora gratulationer till EPT vinnaren och nu SDPT vinnaren Mats Gavatin!


Ed note: Ladda ner Bet365 Poker och få en bonus på $100 samt möjligheten att delta i en $ 30 000 freeroll som spelas varje månad

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories