Poker Match - Liz Lieu vs. Erik123 med $600 000 på spel

Poker Match - Liz Lieu vs. Erik123 med $600 000 på spel 0001

Denna match har fått namnet "Skönheten och odjuret" men för dom som har mött Erik Sagstrom så passar knappast han in i rollen som odjuret trott att det är han som blivit utnämnd till denna roll.

När det gäller skönhetsrollen så passar den verkligen in på Liz Lieu. Hon är en av de mest seglivade spelarna på touren men också en väldigt vacker kvinna.

Under kommande helg vid de nyligen öppnade poker rummet på Venetian så kommer dessa två kombattanter spela tre heads up matcher mot varandra, vardera värd $ 200 000.

Heads up matcher med stora insatser har fascinerat pokervärlden under det gångna året. Daniel Negreanus utmaningsmatcher fångade många människors intresse, för att inte tala om Andy Beal vs. The Corporation matcherna som var de enda pokervärlden pratade om under de veckor då dessa matcher spelades.

De två spelarena som nu skall göra upp har tagit två helt skilda vägar för att komma dit dom är i dag inom pokersammanhang. Lieu, född i Vietnam men uppvuxen i Colorado har spelat i pokerrummen i Las Vegas och Los Angeles under dom senaste 5 åren. För drygt ett år sedan så började hon delta i turneringsspel och har idag blivit något av en inventarie inom turneringskretsar och förmodligen den mest fotograferade spelaren av alla, allt detta på grund av några medlemmar inom pokermedia och deras fixering av henne.

Att beskriva Erik Sagstrom kan göras med ett ord - legend. Men att förknippa ordet legend och Erik Sagstrom kan förundra många som följer poker då många kanske inte ens hört talas om honom. Men hans legendariska status förknippas med ett annat namn, Erik123.

En av de första, om inte den första online pokerspelare som skapat sig en legendarisk status online är Erik123. Under de tidiga åren inom online poker så fann vi Eric123 inne vid pokerborden online, vid de bord med dom allra högsta insatserna. Men allt eftersom så fann Eric att det vart allt mindre motstånd online, så han beslöt sig för att bege sig till Las Vegas för att finna mer och bättre action.

Ansedd av många inom pokerkretsar till att vara en av de bästa Limit Hold em spelarna i världen så kommer Sagstrom verkligen att ge Lieu en match. Men som sagt, Lieu är ingen nybörjare hon heller, med ett års vana från turneringsspel och ytterligare fyra år som proffs inom cash spel.

Det kommer att vara intressant att se hur publiken uppskattar spel på denna nivå. Skulle det visa sig att intresset är högt så kommer vi med största sannolikhet ett flertal matcher på denna nivå i framtiden.


Ed Note: Iscensätt dina egna matcher hos CD Poker

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories