WPT Five Star nere till dom sista sex spelarna

WPT Five Star nere till dom sista sex spelarna 0001

Huvudtävlingen i den fjärde upplagan av "Five Star World Poker Classic" vid Bellagio i Las Vegas är nu i sitt slutskede efter sex tuffa dagars spel, med bluffar, höjningar och "bad beats". De sista sex deltagarna har nu identifierats och till en av dessa väntar en prischeck på 3 700 000 dollar. Och som grädde på moset så kommer även vinnaren att erhålla inköp till nästa års huvudtävling i WPT vid Bellagio.

Den sjätte dagen av denna prestigefyllda turnering startade med 19 kvarvarande spelare

av de över 600 startande. Dessa 19 var, med chipledaren först;

James Van Alstyne (4,235,000)

Roland de Wolfe (3,325,000)

Carlos Zambrano (2,985,000)

Victor Ramdin (2,685,000)

Joseph Bartholdi (2,350,000)

Paul Wasicka (2,245,000)

Erica Schoenberg (1,735,000)

Simon Moussa (1,695,000)

Vanessa Rousso (1,575,000)

Cliff D Josephy (1,255,000)

David Matthew (1,200,000)

Espen Saltnes (1,130,000)

Claus Nielsen (940,000)

Gary Maresh (905,000)

Valentino Morella (525,000)

Chad Brown (450,000)

Patrik Antonius (450,000)

Men 'The Master' Nguyen (375,000)

Surinder Sunar (120,000)

Att beskriva Sunars stack som liten skulle ha varit respektlöst gentemot big blind. Han skulle behöva en otrolig vända med bra kort för att kunna ta sig ur detta hål som han befann sig i. Men att ha lyckats tagit sig så långt som han nu gjort resulterade i att han ändå skulle erhålla minst 25 500 dollar. Nått som han ganska snart även gjorde.

En annan spelare med få marker var Finlands "underbarn" Patrik Antonius,. Han är en spelare som verkligen visat framfötterna inom poker på sistone och de gjorde han även i denna turnering, med sitt hyper aggressiva spel. Men tråkigt nog, för honom, så förlorade han en stor pott med ett par i damer, som inte höll hela vägen. Detta resulterade i att han förlorade en stor del av sin markerskörd vilket han aldrig återhämtade sig ifrån. Så även han, precis som Sunar, åkte ut relativt snart. Dock ska vi påpeka att han hade otur. Han satt med den bästa handen innan dealern lagt ut turn och river kortet, som resulterade i att motståndaren fick en bättre hand och Patrik var där med utslagen. Men det där är vad vi kallar poker!

Men för att bevisa att spelare med få marker kan återhämta sig så tittar vi på Men "The Master" Nguyen. Han startade dagen med placeringen mellan Sunar och Antonius och fick sin markerskörd att multipliceras ett flertal gånger med några geniala drag vid rätt tillfälle. Vid ett tillfälle satt han med dryga 2 miljoner i marker. Det hjälper dock inte att man möter pocket ess allt för ofta, men hur som helst så var det en mycket bra återhämtning av honom.

Den spelare som startade dagen som chip leader, James Van Alstyne, är en Amerikan med en lång och gedigen historia inom pokersammanhang med bra turnerings placeringar. Under 1994 års WSOP så nådde han 2 finalbord i Omaha Hi/lo turneringar. Han har ytterligare ett finalbord inom Omaha Hi/Lo från WSOP 1998 samt att han slutat på en respektabel 16 plats i 1999 års WSOPs No Limit Hold em.

Vid dagens slut så stod de klart vilka de sex sista spelarna var. James Van Alstyne höll i sitt spel och kom till finalbordet som chip leader. Fyra av spelarna hade en bra skörd med marker medan två tog sig dig med relativt lite marker. Vem som blir den slutgiltiga vinnaren och som kammar hem prischecken på 3,7 miljoner dollar återstår att se. Allt kan hända vid ett finalbord i WPT!

Ed note: Vill du ha chansen att vinna pengar och skapa dig ett ansikte inom pokervärlden. Ladda ner Pacific Poker - och starta din jakt på rikedom och kändisskap.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories