Pokerstars når ytterligare en milstolpe inom online poker

Pokerstars når ytterligare en milstolpe inom online poker 0001

Inte allt för länge sen så kunde vi läsa att Poker Stars blivit den första operatören inom onlinepoker som erbjuder sina spelare en turnering som hålls varje vecka och som har hela 1 miljon dollar i garanterad prispott. Det är nått som idag ses som en milstolpe inom onlinepoker. Men nu har dom även lyckats uppnå ytterligare en, genom att ha fått sin 5 miljonte spelare registrerad hos sig. Detta är ytterligare ett tecken som bevisar hur stark utvecklingen inom onlinepoker verkligen är.

Den 30 mars så annonserade pokerstars att de hade uppnått 5 miljoner registrerade spelare hos sig och detta på enbart 5 år. Det står helt klart att PokerStars är en av de största om inte DEN största operatören inom onlinepoker till dags datum.

Men vad som är mer intressant är att för drygt ett år sedan så skröt PokerStars om att de då hade omkring 2.5 miljoner spelare, vilket betyder att inom loppet av ett år så har det lyckats fördubbla sitt spelarantal, nått som kan verka helt otroligt men som igen visar hur stort poker egentligen är.

Den spelare som registrerade och blev den som lyckades se till att PokerStars uppnådde denna milstolpe var George Draper från Las Vegas, Nevada. Han är 35 år gammal och relativt ny inom pokersammanhang. Men tro nu inte att vi inte kommer få att se denna 35 spela. Tack vare bedriften att bli den spelare som registrerade sig som nummer fem miljon, så kommer han att erhålla två platser till de största turneringarna under 2006. Han kommer att få delta i WSOP och årets upplaga av World Championship of Online Poker, på bekostnad av PokerStars. Den sistnämnda turneringen beräknas få en prispott som överstiger hela 5 miljoner dollar, så vem vet, George Draper karriär inom poker kanske börjar med en storslam.

PokerStars uppnådde en annan milstolpe tidigare i år, under februari månad, genom att ha 100 000 aktiva spelare spelandes samtidigt. Och sedan dess så har det gång på gång uppnått denna siffra av aktiva spelare. Deras breda sortiment av cash spel, sit n go´s och turneringar har lockat till sig spelare från världen över. Men PokerStars fokuserar inte enbart på onlinepoker, vi ser dom även i live sammanhang, som sponsor för diverse olika evenemang, så som EPT (European Poker Tour). Men frågan är nu hur stort kan onlinepoker bli? Med sina 5 miljoner spelare och ett ständigt växande intresse så kan man inte mer än undra om det finns några gränser som inte kan uppnås för PokerStars?

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories