PokerStars spränger 100 000 gränsen

PokerStars spränger 100 000 gränsen 0001

Förra veckan passerades en milstolpe inom poker i allmänhet men framför allt för PokerStars.

För första gången någonsin så kunde man från PokerStars utropa att man nu lyckats spränga gränsen för att ha 100 000 spelare online samtidigt, spelare som deltog i pokerspel på ett eller annat sätt. Detta är en milstolpe som ingen annan poker operatör lyckats nå tidigare och ska man sätta detta i perspektiv så kan vi ju säga att det var enbart 3 år sedan som PokerStars lyckades uppnå 10 000 spelare online samtidigt. En annan jämförelse är om man tar det allra största pokerrummet som finns fysiskt, alltså inte på internet, så har detta rum 243 bord tillgängliga. PokerStars överträffar denna siffra hela fyra gånger om under de tidpunkter på dygnet då trafiken är som högst.

Nuvarande världsmästaren Joseph Hachem är helt paff över den senaste utvecklingen hos PokerStars, ett ställe där han övade och finslipade sina pokerkunskaper tidigare. "Jag började spela online hos PokerStars under 2001 och vid den tiden så kunde man känna igen dom flesta spelarna man spelade mot, samma namn som satt vid borden titt som tätt" sa Hachem. "Men nu, varje gång jag loggar in på PokerStars så är det som att besöka en gigantisk arena, en arena fylld med 100 000 spelare från runt om i världen. Det är helt otroligt. Jag tror ingen kunde förutse hur populärt poker egentligen skulle bli och hur snabbt PokerStars skulle växa under en så kort tid."

Som vi kunnat läsa i ett flertal artiklar här på PokerNews så har turneringarna hos PokerStars lockat ett stort antal deltagare vilket i sin tur lett till att prispotterna växt därefter. I mitten på februari så spelades en No Limit Texas Hold em tävling med ett inköp på $215. Denna tävling lockade otroliga 5 326 spelare som nästan motsvarar förra årets deltagarantal i WSOPs huvudtävling. Enbart under januari månad så delade PokerStars ut totalt $140 miljoner fördelat på alla deras turneringar.

Med alla dessa milstolpar som siten klarat av så märks det nu även för spelarna. PokerStars gör det verkligen lönsamt för spelarna att spela hos dom. Varje söndag så erbjuder PokerStars turneringar med inköp på antingen $215 eller $530 vilket betyder att prispotten i sig också är väldigt ansenlig. Men nu slår PokerStars alla med häpnad när dom som första poker operatör erbjuder en turnering med totalt $1 miljon i garanterad prispott varje söndag. "Om man tittar tillbaka ett eller två år i tiden så var tanken att ha en turnering med 1 miljon dollar i garanterad prispott varje vecka nått helt otänkbart" säger Lee Jones, ansvarig för pokerrummen hos PokerStars. "Men nu tack vare PokerStars och deras spelare så är detta en verklighet. Spelarna har visat stort intresse och lojalitet mot oss och våra turneringar och vi betalar nu tillbaka genom att höja prispotten från tidigare 750 000 dollar till hela 1 miljon dollar. Vi gör detta med stor glädje och ser med spänning fram emot de kommande veckorna."

Dessa turneringar må ha ett högt inköp men de spelare som deltar i dessa turneringar köper ofta inte in sig direkt i den utan kvalar sig in via någon av alla de satelliter som PokerStars erbjuder. Satsa $3 och du kan vara på väg till finalbordet i veckofinalen varje söndag. En annan möjlighet att köpa in sig i turneringen är att använda sig av de spelarpoäng man erhåller under sitt spel vid cash borden. Spela regelbundet, samla på dig poäng och köp in dig i denna veckofinal.

Ed Note: Bli spelare 100 001 hos Poker Stars

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories