Student från Minnesota vinner PartyPoker Million V

Student från Minnesota vinner PartyPoker Million V 0001

Han slog sig igenom ett tufft spelfält i en av det mest prestige fyllda turneringarna som finns idag. Denna unga student, Mike Schneider, från University of Minnesota var den spelare som lyckades med bedriften att vinna PartyPoker Million V.

528 spelare hade valt att delta i denna turnering ombord på M. S. Westerdam och där tampas om prispotten på över $5 miljoner, den största prispott någonsin som erbjudits av PartyPoker, i den största Limit Hold 'Em turneringen i världen. Ombord på båten fanns många professionella spelare så som Chip och Karina Jett, den nyblivne WPT Invitational mästaren Barry Greenstein och tvåfaldige WSOP finalbords deltagare Joe Sebok, dessa bara några i namn i skaran av spelare. Majoriteten av startfältet bestod dock av spelare från PartyPoker.com som hade hållit i satelliter under de gångna året för att ge sina allra mest trogna spelare chansen att vinna en plats ombord och en stol i turneringen.

Medan spelarna slogs om platserna vid finalbordet så kunde de andra passagerarna njuta av mer än bara poker ombord. Vid sidan av denna enorma turnering så pågick även ett blackjack mästerskap och en enarmad bandit tävling. Sen om allt detta inte skulle vara nog för passagerarna så fanns det ju alltid möjligheten att gå i land vi något av de stop som kryssningsfartyget gjorde, besöka platser i Karibien så som Ocho Rios, Jamaica eller varför inte Grand Caymans.

Action tidigt i turneringen tog hårt åt de professionella spelarna. Greenstein, Sebok och Chip Jett var bland de spelare som inte lyckades ta sig vidare från dag ett. Det kanadensiske pokerproffset Gavin Smith var däremot en av de spelare som lyckades nå så pass långt att han erhöll prispengar. Av de 528 deltagare så fick 99 av dessa prispengar. Men det var enbart ett proffs som lyckades ta sig hela vägen till finalbordet.

Finalbordet bestod till mångas förvåning av fyra deltagare som köpt in sig direkt till denna tävling istället för att ha kvalat genom alla de olika satelliterna som funnits. Mest uppseendeväckande att se var Kenna James, en spelare från Kalifornien som har haft ett enastående 2006 än så länge. Utöver Kenna så fanns även Schneider, Scott Buller, den förste spelaren någonsin som lyckats ta sig till två PartyPoker Million finalbord samt hållit hans tidigare bedrifter vid liv, att alltid lyckats vinna prispengar i detta evenemang.

Vi fick även se Los Angeles poker proffs Devon Miller samt två online kvalificerare, Drew Chitiea och Richard Joel, vid detta finalbord.

Det var även till mångas förvåning att över huvudtaget få se Schneider vid detta finalbord. Efter dag ett så hade Schneider suttit med enbart 5 500 marker och det såg inte ljust ut för honom. Men han bevisade verkligen att uttrycket "Chip and a chair" verkligen stämmer. Det är allt man behöver, en stol och lite marker och allt kan hända. Schneider lyckades slå sig tillbaka och väl vid finalbordet så var han den spelare som hade mest marker och det var en position han aldrig gav ifrån sig. Han lät resten av bordet tampas mot varandra och gav sig enbart in i potter när han verkligen hade bra kort. Denna demonstration av bra pokerspel från denna 21-åring visade sig hålla hela vägen och han satt tillsist ensam kvar vid bordet som vinnare av PartyPoker Million V. En plats som gav honom en prischeck på $1 miljon. Vi gratulerar alla deltagarna som deltog PartyPoker Million V och vi ser fram emot nästa års tävling och den spänning som PartyPoker.com står för.

Ed note: Ute på dom öppna haven eller i ditt trygga hem, action finner du alltid hos Party Poker .

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories