Jeff Gordons välgörenhets turnering en succé

Jeff Gordons välgörenhets turnering en succé 0001

Förra veckan, efter avslutningen av National Heads Up Championship, så stannade ett stort antal av de professionella spelarna kvar i Caesars Palaces poker lokaler för att visa deras stöd åt den fond som skapats av Jeff Gordon. Där pågick "Jeff Gordon Foundation Poker Classic", en turnering som har i syfte att samla in pengar till diverse olika välgörande ändamål. Värd för denna turnering var den fyrfaldige NASCAR mästaren och grundaren av denna stiftelse, Jeff Gordon. Denna stiftelse stöttar många olika filantropiska grupper så som "The Leukemia and Lymphoma Society, The Marrow Foundation, Riley Hospital for Children" och Jeff Gordons eget barnsjukhus, "Jeff Gordons Children Hospital". Det spelarna tävlade om i denna turnering var en plats till årets WSOP evenemang och den eventuella rätten att säga att man faktiskt lyckats slå en professionell pokerspelare.

Men de största vinnarna från detta evenemang var dock de inrättningar som erhöll dessa donationer. Sjukhus och stiftelse som arbetar med benmärgs sjukdomar, cancer och andra otroligt tuffa och påfrestande sjukdomar, speciellt för barn.

Förre detta världsmästaren Chris "Jesus" Ferguson, Chris Moneymaker och Scotty Nguyen var några av de pokerhajar som de andra spelarna var tvungna att se upp med. Andra proffs som deltog i denna turnering var bland annat förra årets tvåa i WSOP, Steve Dannemann samt en väldigt högt aktad pokerspelare, Omaha och Hold´em mästare Robert Williamson III. Men vinnare av detta evenemang blev dock ingen av de tidigare nämnda proffsen. En sen tidigare okänd spelare var den som lyckades kamma hem första priset.

Mike Sugg från Kalifornien var den spelare som lyckades hålla ut längst av alla de femtio deltagarna i turneringen och kommer nu vara en av deltagarna i den 36:e upplagan av WSOP. En tävling som kommer att hållas på Rio i Las Vegas i slutet på juli månad. Utöver platsen till WSOP så vann Mike ytterligare $7 000 i prispengar, en liten försäkran som gör att han verkligen kan ta sig ut i öknen och delta i denna enorma tävling och även ha råd med uppehälle.

En del från varje inköp på vardera $1 000 öronmärktes Jeff Gordon Foundation, som också är årets officiella stiftelse som kommer att erhålla donationer från årets upplaga av WSOP. Genom stora satsningar från pokerspelare runt om i världen samt Caesars Palace nyfödda hängivenhet för poker så kommer Jeff Gordon Foundation och Jeff Gordon Foundation Poker Classic att kunna hjälpa många behövande runt om i USA. Familjer och speciellt barn kommer att kunna få hjälp med att tampas mot påfrestade sjukdomar. För att få veta mer om Jeff Gordon Foundation så uppmanar vi er att besöka deras hemsida, jeffgordonfoundation.com.


Ed note: Anslut dig till dagens tävlingar hos Hollywood Poker . Registrera dig redan idag

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories