Svensk student vinner EPT-tävling i Deauville

Svensk student vinner EPT-tävling i Deauville 0001

Efter 3 dagars tufft pokerspel så har EPT-tävlingen i Deauville nu avgjorts. Av de 8 spelare som lyckades ta sig ända fram till finalbordet så var 7 män och 1 kvinna. Här kunde vi se spelare från både Europa och Nord Amerika. Finalbordet bestod av namn som Stuart Nash, Patric Mårtenson, Ram Vaswani, Kirill Gerasimov, Theo Jörgensen, Mark Boudewijn, Mats Iremark och Isabelle Mercier, vissa namn kända sedan tidigare och andra helt nya för pokervärlden. När det tillslut kvarstod 2 spelare, Mats Iremark från Sverige och Mark Boudewijn från Holland, så skulle det ta hela 256 givar att avgöra finalbordet. Allt avgjordes då holländaren Boudewijn gick all-in med J-10 och Iremark synade med A-3.

Floppen visade två treor och när turn samt river inte är till fördel för någon av spelarna så var saken därmed klar. Iremark vann sin första EPT-titel i den första tävling han deltog i, och kan nu sikta in sig på EPT-finalen i Monte Carlo i mars. Inte illa för en student från Chalmers som aldrig tidigare spelat en större tävling.

Slutställning, EPT Deauville:

1 Mats Iremark, Sverige, 480 000 euro samt inköp till EPT Monte Carlo 10 000 euro

2 Mark Boudewijn, Holland, 259 000 euro

3 Theo Jörgensen, Danmark, 155 300 euro

4 Kirill Gerasimov, Ryssland, 118 500 euro

5 Ram Vaswani, England, 97 700 euro

6 Patric Mårtenson, Sverige, 76 800 euro

7 Isabelle Mercier, Kanada, 60,800 euro

8 Stuart Nash, USA, 43 500 euro

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories