Phil Ivey utnämnd till Årets Spelare av Bluff Magazine

Phil Ivey utnämnd till Årets Spelare av Bluff Magazine 0001

Under år 2005 så var det väldigt få spelare som lyckades dominera så pass som Phil Ivey gjorde. För att nu ära hans spektakulära pokerspel under det gångna året så har han nu utnämnts till "Bluff Magazine Poker Player of the Year."

Ivey, som spenderat större delen av sitt liv i Atlantic City, men som nyligen flyttat till Las Vegas, är förmodligen den mest fruktade pokerspelaren här på jorden. Hans prestation över lag i alla olika former av poker är en väldigt stor bidragande faktor till att han igen och igen lyckas vinna det riktigt stora spelen, slå spelare som Doyle Brunson, Johnny Chan, Jennifer Harman och Chip Reese. Dessa namn och många fler är spelare som sitter inne med många års erfarenhet och som själva är väldigt respekterade och fruktade av andra spelare runt om i världen.

Men att vinna de stora spelen är enbart en liten del av det som gjort att Ivey under det gångna året dominerat poker så som han gjort.

Hans utnämning till årets spelare förtjänar han verkligen, framförallt om man ser till den summa pengar han lyckats vinna i turnerings sammanhang Totalt så nådde Ivey 7 finalbord under 2005 och vann totalt ca 3.4 millioner dollar, dessutom så vann han även

armband för sin första plats i Pot-limit Omaha i WSOP. I huvudtävlingen så hamnade han bland det 25 bästa vilket också är en mycket respektabel placering. Sist men inte minst så har vi hans vinst i Monte Carlo, för andra året i rad, lyckas Ivey ta hem segern och som resulterade i en total vinst på 1.6 millioner dollar.

Att Ivey vunnit totalt fem World Series of Poker armband och over 3.3 millioner dollar over det gångna året kan ju få honom att framstå som om han vore större än någonsin, men detta till trotts så beter han sig som vilken vanlig kille som helst. Även efter att han hade vunnit priset som årets spelare så förblir Ivey väldigt ödmjuk. "Jag är väldigt hedrad att bli utnämnd till årets spelare av Bluff Magazine och att bli erkänd av en sådan betydelsefull tidning som Bluff Magazine", säger Ivey i ett nyligen släppt pressmeddelande.

Enligt vice presidenten för Bluff Magazine, Eddy Kleid, så är det både Iveys skicklighet vid bordet och hans mentala styrka som gör honom rent livsfarlig vid ett spelbord. "Phil Ivey har växt fram som en av det allra bästa spelarena i hans generation. Hans fokus på spelet och hans framgångar har lett till att han nu erhållit titeln som Årets Spelare av Bluff Magazines"

Priset som Årets spelare hos Bluff Magazine bedöms efter hur många poäng som spelarna samlat på sig under årets lopp. Dom får poäng baserat på placering i turnerings spel. Från dessa poäng som skapas ett rankingsystem av BLUFF tillsammans med ESPN kallat för "Poker Power Ranking". Denna ranking system har idag stor betydelse för vilka online evenemang som ska följas av tv-bolaget ESPN och Bluff Magazine

Hos Full Tilt kan finna Ivey spelandes online. Anslut dig och försöka finna honom

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories