Harrah's och IMG lanserar WSOP globalt

Harrah's och IMG lanserar WSOP globalt 0001

När Jeffrey Pollack utsågs till kommissionär för World Series, så trodde man till en början att stora förändringar var att vänta. Allt från en introduktion av "Players' Advisory Committee" till återkomsten av det mixade spelet H.O.R.S.E som man trodde skulle komma tillbaka in i turnerings schemat. Men som läget är nu så kommer Pollack och WSOP att göra större saker som att presentera WSOP på global nivå.

En av de saker som "World Series of Poker" inte har gjort under de 36 år dom funnits till är att marknadsföra sig på global nivå. Från tidig början så var WSOP nästan en kult, ett spel som delades av ett fåtal. Sakta men säkert så ökade antalet spelare och spelet har bokstavligen exploderat under 2000 talet. Nu när turneringen ligger i Harrah's Entertainments händer så har de för avsikt att under sommarhalvåret göra evenemangen ännu bättre genom att bilda en allians med IMG, ett av världens allra främsta företag inom marknadsföring av sport evenemang.

IMG and Harrah's kommer att arbeta tillsammans för att maximera WSOP´s affärer och då göra det världen över. Det skulle innebära områden som en global licensiering av deras produkter, försäljning av sponsorplats till företag runt om i hela världen, utveckling av deras Webbsidor, internationella tv-sändningar och utveckling av deras evenemang. Dessa är några av de delar som IMG och Harrah kommer att fokusera sig på. Bägge parterna ser väldigt ljust på framtiden och deras framtida allians.

Pollack, som samtidigt håller en plats som vice president för sport och evenemang hos Harrahs, vid sidan av sitt kommissionärs jobb, förklarar orsaken till sammanslagningen mellan dessa två mäktiga organisationer. "Vårt mål är att förstärka vår position som den mest prestige fyllda poker turnering i världen och att vara det högst ansedda pokermärket inom sport industrin" säger Pollack. Han är också snabb med att ge IMG beröm för deras arbete och strävan mot framtiden för poker. "Med våra 36 år av tradition och arv så är World Series of Poker redan en ledare inom kategorin poker. Och nu med IMG´s expertis och deras globala kontaktnät så kommer vi att skapa en helt ny standard för våra kunder och samarbetspartners."

IMG är redan idag redo att anta utmaningen. "IMG har även dom ett starkt arv bakom sig med många lyckade affärer inom sport och evenemang på en global nivå. Vi delar även Harrahs syn på framtiden när de gäller World Series of Poker," säger vise presidenten för IMG, Andy Pierce

"Vi kommer att använda oss av vår globala marknadsföring, media och licens resurser för att fortsätta att utveckla och expandera detta redan femstjärniga pokermärke"

Detta samarbete kan bara leda till positiva saker för WSOP och framtiden. Med allt arbete från IMG och det fortsatta arbetet från Harrahs personal så kan WSOP bli en ännu starkare kraft inom poker, än vad dom redan är idag. Medan andra organisationer må ha passerat WSOP på en global nivå så kan man märka redan idag att samarbetet mellan IMG och Harrahs har lett till att dom är redo att göra WSOP till det marknadsledande poker evenemanget världen över. Huruvida detta kommer att ske får framtiden utvisa.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories